Yksipuolinen virtaus tarkoittaa, että lämmönvaihtolevyn oikeasta kulman reiästä sisään virtaava lämmönsiirtoaine virtaa lopulta ulos oikeanpuoleisesta kulmareiästä. Vastaavasti vasemmasta kulman reiästä sisään virtaava lämmönvaihtoaine valuu lopulta ulos vasemmasta kulman reiästä. Diagonaalivirtaus tarkoittaa, että lämmönvaihtoneste virtaa oikeasta kulman reiästä ja sitten ulos vasemmasta kulman reiästä tai vasemmasta kulman reiästä sisään virtaava neste virtaa ulos oikeasta kulmasta hole, joka näyttää diagonaalisen virtauskuvion. Lämmönvaihdon tehokkuuden kannalta diagonaalivirtausmenetelmä on parempi kuin yksipuolinen virtaus, mutta yksipuolisen virtauksen hinta on suhteellisen alhainen, joten yksipuolista virtausta käytetään yleensä, kun lämmönvaihtotehokkuus voidaan tyydyttää.
(1) Suora tahnatyyppi, eli kun tiiviste on levitetty tiivistetiivisteeseen, se kiinnitetään suoraan lämmönvaihtolevyn asennusuraan.
(2) Kuminaula-inlay-tyyppi, eli asennusreikä on suunniteltu lämmönvaihtolevyyn ja kuminaula on suunniteltu tiivisteen reunaan. Kun tiiviste on asetettu asennusuraan, kuminaula upotetaan asennusreikään.
(3) Solkityyppi, eli tiivistetiivisteen reunassa on solkinaulat, ja tiiviste on soljettu lämmönvaihtolevyyn soljen nauloilla. Edellä mainituissa kolmessa menetelmässä sauvatyyppinen tiiviste on rakenteeltaan yksinkertainen ja helpoin käsitellä, mutta se on suhteellisen hankala asentaa ja purkaa. Upotetuilla ja napsautustiivisteillä on monimutkaiset rakenteet ja niitä on hankalampi käsitellä, mutta ne on suhteellisen helppo asentaa ja purkaa. Levylämmönvaihtimen tiivisteet jaetaan symmetrisiin ja epäsymmetrisiin muotoihin tuotteen poikkileikkauksen muodon mukaan. Symmetrisiä muotoja käytetään yleensä levyissä, joissa on diagonaalinen virtaus. Epäsymmetrinen maaperä on tasainen pinta ja ylempi tiivistyspinta voi olla tasainen pinta, kaareva pinta, kalteva pinta ja vastaava.